Egyik nap váratlanul a készülék csatlakoztatásakor megjelent egy figyelmeztetés. Frissítés végeztével landolt is a 7.8-as update a készüléken. Remekül üzemel és alapos testreszabás után már jelentősen tetszik. Természetesen nem sok újdonságot tartalmaz, olyan apróságok hiányoznak belőle, amik csak 1-2 hét elteltével kezdenek benned kérdéseket feltenni...

1. Miért csak az email, és sms értesítő jelenik meg a Lock screenen? Nem haltak volna bele, ha a Viber, Facebook és Skype is pakolhatnának tartalmat oda.

2. Amit nem tudok megérteni. Lezárt képnél miért kell a Wifit lekapcsolni még mindig?! A menüben egy opció elfért volna h akarod-e vagy sem...!

3. Zene lejátszásakor sok zenéhez hiába van albumkép, sajnos a lezárt képre nem teszi ki az előadó képet. Ahol nincs előadó, ott nem lehetett volna csak albumképet kitenni?:) Emiatt nem használom sosem ezt a funkciót...

4. Pár alkalmazás (mondjuk maximum 3-4 vagy talán 5 igazán futhatna a háttérben aktívan.

5. Skype: kilépsz belőle és megszakad a kommunikáció. Miért csak nyitott állapotban és lezáratlan kijelzővel működik?! Miközben az MS megvette, integrálták minden felületre. Része az Outlook-nak is, meg az Office csomagnak - ez nevetséges.

Minden más megvalósítás, sebesség, stabilitás rendben van. A first gen készülékekre elfér. A második generációsokra viszont az előbb leírt újdonságokat rátehették volna. A harmadik generáció meg már WP8 és a fokozatos átmenet szebb lenne a készülékek közt.

Természetesen hat a marketing. Valamikor az évben váltani fogok majd WP8-ra, de még nem érzem itt az idejét és szerintem jobb készülékek is lesznek.