Tőlünk nyugatabbra azt mondják, mostanság a könyvolvasók világát éljük. Szerintem ez nem teljesen így van. Az országban egyértelműen érezzük, hogy ezek a termékek már magánál az eladásnál elbuknak – valahogy nem érvényesülnek. Mivel a magyar embernek nincs ilyen igénye, nincs anyagi kerete és főleg nem ideje külön könyvolvasó készülékbe fektetni (persze van kivétel) – s főleg nem használni is azt.

Ezért inkább alkalmazások terén van nagyobb robbanás. Hiszen ha egy bővíthető rendszerű telefont veszünk meg, jól tudhatjuk, főleg ha ingyenes - érdemes beszereznünk egy ilyen appot. Viszont ezek az  appok akár fizetős szolgáltatásokkal is rendelkezhetnek. Ennél nincs is jobb mód az user megfogására… Könnyen szimpatikussá válhat számunkra a téma.

Kindle_WP7_pano Kindle_WP7_home

A nagy cégek közül az Amazon le is csapott. Nagyon funkcionális és mutatós alkalmazást dobtak össze. Kicsit Zune-szerűen, kicsit az iOS-ből ismert könyvalkalmazás külseje szerint válogathatunk. Ahogy ezt már sok más platformon megtehetjük. (Kindle, Kindle 3G, Kindle DX, iPad, iPod touch, iPhone, Mac, PC, BlackBerry, Android) További részletekkel az alkalmazás oldala is szolgál.