Egyes fórumokon és szervereken már fennt vannak az új 7.8-as Romok, melyeket lelkes barkácsolók állítottak össze a legtöbb korábbi készülékre. Egyet nem értek: Miért nincsenek olyan verziók, amik mondhatni teljesen gyáriak és semmi plusz/mínusz szolgáltatást nem tartalmaznak? Az Android rootolást és az iPhone feltörését is teljesen értelmetlennek tartom, többek közt egy átlagos usernek a gyári market tartalma bőven megfelelő.

Ehelyett gondoltam a 7.8 telepítésére, de lépten nyomon "felturbózott" - avagy a WP design vonalába és irányába nem illő (esztétika hibás), Custom romokba futok bele. Nem kell, h a készülékem magasabb órajelen üzemeljen, meg, hogy gyorsabb legyen - (az akku kárára khmm.). Nincs szükségem egyenként színezhető csempékre - ha csak a gyári élményt akarom átélni. A Microsoft álláspontja is értelmetlen. Kiadtam volna idén a Windows Phone 8-at, MINDEN készülékre. és a mostani várható Windows Phone 7.8 rendszert is így nevezném. Akár az iOS 6 - minden korábbi készülékre megérkezett, mégis csak a legújabb iPhone 5-ön teljes.

Mindössze az elnevezéssel elkerülhettek volna egy rakat kellemetlenséget. Nem csináltak normális közvéleménykutatást. Ha iPhone-os lennék és csak iOS 5.8-at kapnék nem lennék felháborodva? De igen. De mivel azt ugyanúgy iOS 6 néven kapnám, mint az idei csúcsmodell - észre sem venném a trükköt... Hol az ész?