Nagyvalószínűséggel, ha a karácsonyi mutatók a Windows 8 és a Windows Phone 8 készülékek pozitív eladásait mutatják a Microsoft biztosan piacra dob valamit a táblagépe mellé. Ez nem is kérdés. Ezért én is kíváncsi vagyok, milyen lehetne egy "Surface Phone." Az biztos, hogy mind hardverben, készülékházban és szolgáltatásokban a piac legjobb és legmesteribben megmunkált készüléke lenne... Ahogy az Apple saját telefonja is. A furcsa a dologban, hogy a Microsoft palettája lassan kész, van játékkonzoluk, van tablet, van asztali oprerációs rendszer és számos termék - csak a saját telefon hiányzik.


Fordítottan közelítették meg a sorrendet. A Google pl. előbb a telefonokkal indított, táblagépeket készíttetett és utána próbált belépni az asztali/hordozható piacra a Chrome OS-el. Igazán ütős összképet viszont csak a SONY birtokol. Van már Tablet, telefon és VAIO család is a Playstation cím mellett, jah és számos TV. Viszont nem azonos rendszer fut az eszközökön, csak hasonló "skinekkel" felvértezett termékek, hogy átjárhatóság legyen köztük és megfelelő élményt nyújtsanak. Az Apple pedig a telefonból elindulva bővítette a termékpalettát notebook-jai mellé, viszont teljesen azonos szoftveres alapokon mozog.


Érdekes dolgok is alakulhatnak mindebből. Bár egy termékpaletta sosem lesz végleges, mivel mindig újabb és újabb termékek és ötletek jelennek meg. Lehet pár év mulva, még a tableteknél és telefonoknál is lesz sokkal izgalmasabb és világmegváltóbb termék, amiről még nem tudunk:) Ami tény, hogy jövőév elején biztosan kiderül. Mert ha terveznek valamit, akkor az első negyedévben süthetik el. Elképzelésem szerint, Microsoft logóval ellátott készülékük a Nokia műhelyeiben csiszológna véglegessé...de remélem nem a szokásos Lumia Design-al.