Beszéljünk a Microsoftról. Sosem volt még ekkora változás a PC és Tabletpiacon. Egyik miközben elhal, a másik szárnyal és magával hoz minden újat. Az eszközök kiforrtak: az Androidos megoldások, az iOS, és a Windows is felzárkózik alig 2 év alatt. Lassan hasonló élményt nyújtanak, csak más oldalról megközelítve. Nemsoká csak a vásárlói szimpátia határoz meg mindent. A szolgáltatások "all in one" szemlétete beépült a köztudatba. Egymásra licitálva jelennek meg a teljesen ingyenes webes megoldások, a felhő alapú tárolási módok. stb... Ezeket korábban magánemberként, nem lehetett ingyen megkapni. A hardveres erőforrások már nem is olyan fontosak, de a szoftver, a végtelen optimalizáció elengedhetetlen.

Míg úttörőként az OS X elkezdett egy folyamatot, összeolvasztani szolgáltatásait, összehangolni webes és hardveres eszközeit (ami még mindig nem ért teljesen véget) addig a Windows alig egy év alatt ezt mind elérte. A Windows 8-as alkalmazások, táblagépek, és Windows Phone telefonok készen vannak.  Egy ökoszisztémát alkotnak. Pár évvel ezelőtt még én sem gondoltam volna a Windows Live csomag bevezetésekor, hogy ebből ilyen komplett átjárhatóság jön létre. (és azt sem, hogy ezek mind megszűnnek)

Az Xbox Dashboard felülete, az Office új verziója, a Windows 8, a Zune (helyett már Xbox Music) vonala mindenhol össze van forrva. Nem is beszélve a Webes Outlook újdonságairól. A készülékek végre megfelelnek az elvárásoknak. Csak kivesszük a dobozból, bekapcsoljuk és használjuk. Nem kellenek napok az első használat után, hogy minden hiányzó apróságot pótoljunk és feltelepítsünk. Személy szerint, én már régóta vágytam erre.