Kiszivárogtak az első információk a Sony Ericsson műhelyében készülő első WP7 alapú prototípus készülékről. Mely természetesen a trendeket meglovagolva, teljes QWERTY gombsort kap. A készüléken meglehetősen szellős elrendezésű fizikai gombsor, igen jó szövegbevitelt hozhat magával. A készülék méretéből adódóan valószínűleg minimum 4” körüli képre számítsunk, főleg ha ehhez képest mérjük magát a gombsort.

A meglehetősen szögletes formavilágú újdonság nem sok újat vonultat fel, talán majd szoftveres téren domborít. Hiszen azok közé tartozhat, melyek az új frissített WP7 verzióval jelennek meg a piacon. Egyelőre a QWERTY-s modellek egyetlen nagy szépséghibája a horizontális elrendezésre nem megfelelő mértékben felkészített WP7 rendszer. Elég illúziórombolónak tűnik magán a HTC 7 Pro-n is, hogy a fektetett nézet csak a megadott szövegbeviteli mezőkben válik elérhetővé.

Nagyon fontos tényező, hogy a Sony hogyan kívánja preferálni az XBOX Live integráció mellett saját PSP phone-jával szemben konkurenciának számító házon belüli ellenségét... Vajon mégsem annyira sikeres a meglepően túlárazott és megkérdőjelezhető létjogosultságú Xperia Play Európában? Egyszer biztosan fény derül majd rá.