Ami persze igazából semmi konkrétumot nem árul el, viszont a dizájn és külső stílusjegyek fő vonalairól elárulja a gyártó irányvonalát. Az emberek sokat gondolkodhatnak rajta, hogy vajon hogyan felelhet meg a WP7 külsejével kapcsolatos előírásainak, egy Nokia terv? Hát valahogy ezt a hibrid megoldást így kell elképzelni, így megmarad az ízig-vérig hagyományos design és a Microsoft modern szemlélete is:

A kék színű kivitel kijelzőjén a tile-ok közt pedig a Maps csempéjét láthatjuk...ha elég szemfülesek vagyunk. Annyit még meg kell jegyezni meglepően jól mutatnak. Sajnos arról továbbra sem adtak még információt, hogy a változások a jelenlegi készülékeket mennyiben fogják érinteni?

Mi van akkor, ha az átállás olyan lassú ütemben fog haladni, hogy egyszerűen a jelenlegi platformok úgy járnak, mint az N-Gage-el való próbálkozások, vagy maga a Maemo teljes elhagyása. Elég nagy érvágás volt ez azoknak az embereknek akik ilyen csúcskészülékbe ruháztak be... A felhasználókat nagyon érzékenyen kell kezelni ez ügyben.