Miközben ebben a januári szakaszban mindenki nyakig ül a frissítésekről szóló irományok olvasásában és találgatásokban, addig én ezeket direkt nem boncolgatom. Az utóbbi időben sokat fejlődött a piac, rengeteg újfajta kijelző jelent meg, sőt a készülékek méretben való növekedése is eléggé határtalan sebességet vett fel.

HTC 7 Pro

Viszont a nagy forgatagban, észre sem vettük, hogy jelenleg Európában egyetlen egy teljes QWERTY billentyűzettel szerelt készülék sincs. Holott, az érintőképernyő+billentyűzet elrendezés, a teljes hosszában kinyitható mechanikával szerelt készülékekre magas az igény. Saját tapasztalatból is tudom – talán abba a csoportba tartozom, akik szerint az érintőképernyő tartós, hosszú írásra kényelmetlennek minősül…

Ezt az óta értettem meg, mióta a teljes QWERTY adottságát élvezem a mindennapokban. Tulajdonképpen, ezért nem is nagyon tudnék a palettáról választani. Érdekesnek tartom azt is, vajon a HTC 7 Pro hol késlekedik, kapható lesz valaha? Esetleg készítenek majd egy új modellt azonos belsővel, amit majd az Eu piacokon is szórnak?

Még mindig nagyon kevés a WP7 készülékek száma, ez a gyártási nehézségek miatt is okolható. A mai nap ennyi jutott eszembe, azért mégis-csak egy szembetűnő dolog, hol marad az egyik legjobban várt és legkomolyabb WP7 alapú kommunikátor? Azzal nem sokat érnek el, ha időnként pár-pár kép felkerül róla az internetre, hogy ne menjen ki a köztudatból…

Közben a konkurencia elzúg pillanatok alatt. A napokban volt Motorola bejelentés /tudjátok az 1GB rammal szerelt kéltmagos qHD kijelzős csúcsmodell, vagy mondhatnám a 4.5colos Androidos Samsung típust... Talán még az SE Arc is sikeres lehet, mindezt azért, mert van nyomulás, nem pedig csöndes hallgatás...:)