A két ünnep közti és a szilveszter utáni időszak végeztével, a kisebb blogszünetet félben hagyva, újra folytatom a rendszeres napi szintű frissítést. Elnézést kérek azoktól, akik szívesen olvastak volna, de nem tudták így követni az információkat. – Ráadás ebben a hosszú időszakban is teljesen offline olvasóvá váltam, tehát írni nem írtam – csak masszívan olvastam.

A kis bevezető után beszámolok egy kis ismerkedésről. Igen, hiszen ennyi féle mobilplatform közt, nehéz ám megtalálni az igazit. Hosszas gondolkodás után, eldöntöttem a WP7 készülékek első szériája még nem igazán kiforrott, s saját tapasztalataim szerint bár előremutató, rohamosan fog fejlődni, s az újév új generációival és frissítéseivel, már versenyképesebb lehet pár hónapon belül.

Hamarosan a tavasz alkalmával amúgy is érkezik több nagy csomag update, amik mellé új készülékekkel is bővül majd a paletta. Ezt biztos a közelgő bemutatón fogják ellőni. Az alábbi hónapok alatt már biztosan rengeteg felhasználói visszajelzést gyűjtöttek, így a javításokat már készre csiszolhatták. Én is ezt tenném a helyükben.

Egyelőre a téli-szünetben most a Symbian-al kezdtem közelebbről ismerkedni egy felsőkategóriás Nokia személyében. Bár maga a rendszer hagy maga után kívánni valót, hozzáértő módon, igazán ki lehet belőle hozni a megfelelőt...S nem igazak a lassulások, a memória elfogyás és társai... Egyedül az asztali kezelőszoftver /Ovi Suite/ okoz nagyon erős hajtépést, ami nagyon rontja az összképet.

Főleg az, hogy a számítógép segítségével nem lehet ezzel az alkalmazással letölteni appokat és azokat a készülékre küldeni. (ezmilyenmár?! - pedig ajánlgatja az alkalmazás kezdőlapja is...) Mindig félmegoldásokkal és alternatív oldalak felkeresésével lehet boldogulni azoknak, akik nem rendelkeznek wifivel vagy net előfizetéssel…:S

Ezt vegyétek egy pár hónapos kitekintésnek... Az Androidhoz hasonlítva, már nem ez a véleményem. Bár nagyon gyors, könnyű és igazán felhasználóbarát, ráadás rengeteg alkalmazás érhető el rá – nem mellesleg említve azt is, hogy teljesen megállja a helyét PC-s kapcsolat nélkül – mégsem tűnik annyira masszívan stabilnak és biztonságosan kiforrottnak, mint a sok-sok éves Symbian… /talán az adott Androidos készülék is okozhatta bennem ezt az érzést…/ Ez még a jövő titka. Lehet pont ezeken fognak majd leggyökeresebben változtatni… Mára ennyi, mostantól visszatérek a rendes kerékvágásba!:)