Egy kultikus kifejezés lett, de számomra még mindig annyira röhejes. Az emberek élvezik, hogy már számos okostelefonnál ezzel problémázhatnak – másrészt olyanok, akiknek túl sok az idejük: Szerintem és sok más ember szerint is abszurd, hogy valaki „véletlen” úgy tartsa a telefont mindennapi használat közben a kezében, hogy azon elmenjen a térerő. Született is egy pár napi szintű poén:

„Láttad már az új iPhone 4-et? Azt beszélik, olyan hatalmas technológiai erőfeszítésbe telt megalkotni rá a copy-paste funkciót, hogy azóta telefonálni már nem is lehet vele…!”

„A Nokia tudja, mi kell neked - a Nokia csúcsgépe megmutatta: bárhogy is fogod a telefonod, mindenhogy tudsz vele telefonálni… - Tehát telefonálhatsz vele (!), de ezen az erényén kívül ugyanolyan lassú marad!”

Visszatérve a saját véleményre, nagy csodálatom, hogy a Wikipédiának is van már erre vonatkozó szabályos szakszerű megfogalmazása, amely kb. így hangzik:

„Az Antenna-Gate nem más, mint a telefon oldalán egy bizonyos pont  – az antenna két részének találkozása – melyre jól irányzott lefogással/lefedéssel. akár jelentős térerő csökkentést lehet előidézni, sőt, a készülék hajlamos elveszteni a hálózatot, vagy bontani az éppen folyó telefonhívásokat…”

Természetesen láttam a videót, több változat is van, ahogy láthatjátok, a probléma létezik. A probléma van: Viszont továbbra is szőrszálhasogatásnak tartom. Minden egyes létező telefonnál valamely mértékben alap jelenség, bármilyen rendszerű, márkájú, felépítésű is legyen az adott készülék. Próbálgassa mindneki nyugodtan!:)