Úgy beszélnek erről a témáról, mintha a WP7 egy Palm-hoz hasonló rendszer lenne, s már évek óta a piacon trónolna, de egyszerűen se előre-se hátra nem mozogna. Az alkalmazáshiány fogalma két külön világ, főleg ha valós és valótlan állításról beszélünk. Azt mondják a WP7 terjedését az alkalmazások egyöntetű hiánya okozza... Egyrészt egy alig 5-8 hete kezdett rendszernél, azért nem várhatjuk el, hogy jövő hónapra több százezer app legyen a marketben, elég nagy növekedési tendencia a jelenlegi 3000+ méretű készlet is a kezdet óta…

Mégis erről a problémáról úgy beszél mindenki, mint ha egy kész tény lenne. Holott pont ennek ellenkezője tapasztalható. Minden egyes nap tömegével jelennek meg az újabbnál-újabb appok és különböző termékekhez is elérhető szolgáltatások. Újonnan pedig már az Apple is az MS-től vesz ötleteket… Figyeljük csak meg, az eheti eseményeket:

 Az MS bejelentette, hogy a készülékekben lévő feature alapján teljesen ingyenes lesz a telefon távoli törlése, felhívása, és térképen való „Find my phone” opció használata is. Mindössze ezt csak a menüben kell bekapcsolnunk. Az ellenkező almás térfélen eddig elérhető „MobilMe” szolgáltatás kereten belül lévő hasonló online megoldás - erre szintén ingyenessé válik. Azért kicsit se furcsa… Csak mi van azokkal az emberekkel, akik pénzért megvették ezeket a ficsőröket egy éve (vagy több), erre kiderül, hogy most meg nonprofittá válik egy pillanat alatt. Hát azok, egyszerűen így jártak…!

Persze az MS-t se kell félteni. Várom kíváncsian, mennyi időre nyúlik vissza majd a terméktámogatás. A korábbi készülékek milyen szintig lesznek visszamenőleg felfrissíthetők a legújabb szoftverre?! Talán ezeken a lényegi pontokon tudnák elkezdeni behozni a maradásukat, hogy ez egy megbízható, közkedvelt, és kiszámítható rendszer legyen. Ne ragadjon be az ember, mint a Windows Mobile vonalon, ha egy készüléket vett, valószínűleg sosem próbálta meg azt frissíteni a rendszer újabb verziójára, mert az kész horror volt… Így a telefon egész élete alatt ugyanazt használta.