Egy külföldi hír szerint a Tethering benne van már a Wp7-ben (ahogy sok más is), csak éppen nincs a felhasználó számára bekapcsolható állapotba helyezve… Rögtön beugrott, hogy akkor igaz volt a funkció pletykaszintű létezése, csak éppen a starttal egy időben nem mutatták be. Az első nagy patch alkalmával lesz várható a funkciók csoportos érkezése. Egy ügyes felhasználó pedig megtalálta, hogyan lehet a Tethering-et aktiválni a Samsung készülékein. A rossz hír, hogy nem minden készüléken működik, csak kevésen sikeres az aktiválás.

- A telefontárcsázóba írjuk be: ##634# és nyomjuk meg a hívást.

- Ha a diagnózis módba értünk, akkor írjuk be és tárcsázzuk: * # 7284 #, és válasszuk ki a modem (tethering) lehetőséget.

-A készülék ekkor újra kell indítani. Csatlakoztassuk a készüléket, s hagyjuk, hogy a Samsung driver automatikusan települjön.

- Amint ez megtörtént csak menjünk a Vezérlőpult / Hálózat és internet / Hálózati kapcsolatok részhez, ott pedig láthatjuk, hogy a Samsung készülékünk modemként csatlakozott. Meg kell változtatnunk a beállításokat, ha szükséges és még nem működik automatikusan. Szolgáltatótól függőek az adatok…

 

Így az amerikai AT & T-nek pl. meg kell adni az alábbiakat:

Szám: * 99 *** 1 #

Felhasználó név: WAP@CINGULARGPRS.COM

Jelszó: CINGULAR1

 

Sajnos ez egy nagyon szövevényes módon, vihető végbe, tehát nem mindenkinél működik. A sikeres beállítás után azonban a számítógép egyáltalán nem mutatja ki az új lehetőséget. (Ez ne tévesszen meg senkit) - A Zune-hoz csatlakozáshoz, viszont újra vissza kell állítani az eredeti módba. Amúgy ha a képen látható opciók közül kiválasztjuk a Tetheringet, mindenképp indítsuk újra a készüléket, ha ez nem automatikus, aztán élvezhetjük az előnyöket. Viszont javasolt inkább a végleges csomagra várni, amivel trükközések nélkül is működni fog pár hónap múlva a rendszerben ez a megoldás, mindössze egy menüben való bekapcsolással.