Egytől-egyig beárazták a tengerentúlon az újdonságokat. (A Nokia áraival és ár-érték arányaival ellentétben, például ezek most nem csillagászati összegek) Mégis zavaró lehet, hogy majdnem ugyanolyan árban, de rettentően egyforma és nagyon széles választék kapható a WP7 modellekből. Ami persze nem gond afelől, hogy mindenki megtalálja az ízlését, de probléma lehet az eladásokban, hogy nem egyenlő mértékben fogynak a típusok, vagy éppen nem dőlnek majd rekordeladások egy-egy változatból.

Rosszabb esetben, csak 1-2 készülék lesz sikeres. Persze akciókkal el tudják adni a raktárkészleteket, nem kell sajnálni őket… Természetesen a megfelelő marketingszakemberek és termékspecialisták biztosan kiszámolták, hogy ez így jó stratégia. Ezen kívül érdekes hírek is napvilágot láttak. Már szövevényes és lépésről-lépésre vezető leírások tanítják meg rá a felhasználókat, miként bővítsék telefonjuk memóriáját? - Azért nem kicsit cink, én biztos nem mókolnám házilag a készülékem emiatt...:)

Érdekes lehet még, hogy átlépte az alkalmazások száma a 2000-et, holott még csak most indult el pár hete a rendszer világhódító útjára. (Több mint 13 ezer fejlesztő van regisztrálva) Megnyílt a MarketPlace mindenkinek, így azok a fejlesztők, akik alkotói vénát éreznek, nyugodtan készíthetik alkalmazásaikat.

 Meglepő, hogy egyes cégek már most a WP7 telefonok használatát kezdik el. Hiszen állítólag a Google platformjánál megbízhatóbb, egységesebb és könnyebben menedzselhető készülékeknek bizonyulnak. Év végére sokkal magasabb értékek fognak mutatkozni az eladott készülékek terén.

Amit furcsállok, hogy napról-napra olvasható, hogy mennyire elképesztő mennyiségű Android telefon fogy, és éppen hány száz százalékkal nő a részesedés: Mégsem láttam még belőlük, csak elenyészve. Annak ellenére, hogy sokkal több van „elméletben”, mégis tízszer nagyobb az esélye, hogy az utcán Android helyett iPhone-t láthatunk meg valaki kezébe. Akkor hol az a sok-sok zöld robot? A költői kérdést ezek után nem kívánom folytatni…!