Azért bárhogy is nézzük, nem kicsi készülékszám. Nagyon meglepő egy ekkora kiadással rendelkező döntés, bármilyen kis, vagy nagy cégnél: Tavaly lehetett a híreket olvasni, hogy minden MS dolgozó kap egy WP7-es mobilt a megjelenés után. Információ arról még nincs, ez mely készülékeket fogja tartogatni, csak annyi, hogy WP7 mobilok lesznek mind.

Nem is lehetne jobb ötlettel az alkalmazottak megelégedését megteremteni. Ez a hatalmas mennyiségű 90 ezer telefon, tehát kitevődik magából a dolgozóknak és a nagyobb fejlesztőknek járó készülékekből - utóbbi 1000 darabos készlet. Már magával ezzel a lépéssel is rendesen megugrasztja a felhasználók számát a MS.  A nagy szoftvercégek, áruházak, és játékfejlesztők már most elkezdték tömegével bejelenteni alkalmazásaikat.

Hihetetlen húzóerő lett az Xbox. Több országban az Xbox 360 és Kinect termékekhez ajándékba WP7 telefont adnak. Itthon pedig a hipermarketek polcain kaphatóak a korábbi Xbox modellek féláron, és az új Kinect-el társított csomagok is nagyon kedvezményes áron. Várható, hogy aki stabil Xbox felhasználó, az felfigyel majd a mobilokra is.

Nem is beszélve a több mint 500 milliós reklám és marketing-költséggel. Eddig is borítékolható volt a pozitív kezdés, de ezek után elvárható... Sajnos nem minden gyártó jár túl jól. Az érdeklődés alapján, + ahogy a környezetemben észreveszem, leginkább a Samsung, Dell, és HTC készülékek iránt érdeklődnek az emberek. Valamiért az LG-re sokkal kevesebb kereset van. Pedig minden ponton hasonlóak – nem technikai specifikáció alapján dől el a vásárló számára.

Meglepő volt még a bejelentés a héten, hogy több mint 12 ezer regisztrált fejlesztő van a MarketPlace-ben. Még ha nem is mind készít végül alkalmazást, vagy esetleg sokuk több külön alkalmazást is készít, akkor is remekül felvirágozhat az online piactér…