Ennyire igénytelen megoldást: egyszerűen nem is tudom hova tenni. Ez a véleményem a „felhasználói memória” technikai megvalósításáról. Valószínűleg az összes WP7 készülékben ezzel a szerkezettel örvendeztették meg a nagyérdeműt. Ha alaposan szétszerelünk egy készüléket, felfedezhetjük (típusonként eltérően) a készülékházban megbújó MicroSD kártyát.

A HTC HD7 esetében, viszont nem rejtegették el mindezt. Egyszerűen levéve a hátlapot láthatjuk, viszont cserélni nem cserélhetjük… Speciális szerszámmal kibonthatjuk, s tehetünk bele nagyobbat, de azzal csak annyit érünk el, hogy sérül a fájlrendszer, vagy ha éppen be is veszi, akkor is drága mulatság, mert ugrik a garanciánk.

Elgondolkodva, talán összes gépnél ez van. Tehát az épp eszű user azt gondolná, ez remek, mert akkor cserélhetem benne, ha egy 8 gigás WP7 telót vettem - teszek bele 16-osat…! Ez nem így van. Sajnos a felhasználói fék által, a rendszer megjegyzi a hozzá tartozó kártyát és így eltávolíthatatlannak/cserélhetetlennek állítja be.

Viszont érdekes kérdéseket vet fel, hogyha nem egy belső integrált memóriát készítettek a telefonokba, csak elbújtatva sima MicroSD-t (vagy éppen szem közelbe téve, ahogy a HD7-nél), akkor milyen élettartammal bír? Saját tapasztalatom szerint a sok adatmozgatástól hagyományos készülékeimben jellemzően évente újra kellett formáznom ezt az egységet… Talán a nagyobb update-ek érkezésekor ez megtörténik, az iOS-hez hasonlóan mindent újraformáz/telepít majd?

Nem tudhatjuk, egyelőre elég csak elfilozofálni ezen. Engem furcsán érintett, viszont semmiképp nem merném szétszedni a hasonló készülékeket, hogy májerkedjek vele. Túl rizikós próbálkozásnak minősül:) Mégis, szerintem pontosan ez volt a legeslegolcsóbb megoldás, amivel a gyártás jobb ütemben haladhatott. Amúgy egy minimum 130 ezer ft-os készülékcsapatnál azért ennél több elvárhat a felhasználó…