Mielőtt teljesen átváltok valami hírportálszerű információközlésre, egy határozott bravúrral újra blogirányba terelődök. Hiszen egy blog nem másról szól, mint az adott témán belül, a saját véleményem kinyilvánítására. Lassan már egy hónapja is lesz, hogy a WP7 beszivárgott kézzel fogható formában a köztudatba. Meglepően pozitív fogadtatásban részesült.

Először is úgy gondolom, nem volt hiábavaló már idén év elején bemutatni a rendszer külsejét és fő jellemzőit, hiszen magának a szaksajtónak, a jövőbeni felhasználóknak és fejlesztőknek valahogy „meg kellett emészteni” a változásokat. Ezen bő fél év pontosan megtette a hatását. A „hírhedt” rendszerből, inkább híressé vált. (ezt már bizonyára komoly piaci elemzőik kikalkulálták) A laikusok számára is lehengerlően hat, hiszen ők igazából ilyen készülék vételekor, nem magát a technikai háttért hanem a stílust és nagy szavakat keresik. Számos hasonló beszélgetésem volt már eddig, mely ilyen tudatlanságra alapozódik:

-"Uhh láttad már h megjelentek az új Windows7 telók? Tök f*szák, gondolkodtam rajta veszek a T-nél előfizura! Hallod überkirály már, h játszhatnék bárhol az XBOX gémeimmel...meg van MSN, meg minden cuccos...!"

(holott WP7 a rendszer, nem egyenlő az asztali Windows 7-tel... - másrészt pedig nem az összes jelenlegi XBOX játék fut rajta ami otthon van, hanem a MarketPlacen most elérhetőek és a majd később megjelenők.)

-"Helló! Mizu? Olvastam a blogod linkelve volt FB-n... látom otthon vagy ebben a témában...! Am ezek a telók nem veszélyesek? Mivan ha vírust kap vagy lefagy? Hogy indítsam újra ha nincs rajta gomb?!..."

(Akik korábban érintőképernyőt nem használtak semmilyen formában azoknak ilyen kérdéseik lehetnek. vírustémában meg szerintem nem, mert olyan szinten kontrollálva van a rendszer, hogy az átlagfelhasználó, sőt a hardcore user sincs kitéve semmi ilyen veszélynek jelenlegi nézőpontból...)

-"Te, kérdezni akartam, hogy ööö... tehát ha most vennék egy ilyen telót, akkor mondhatni nekem nem is kéne netbook(?) és elég nekem az asztali gép? Mert mindent tud amit a notim nem... pl. van MSN, böngésző, e-mail, 3G, Wifi, stb... és milyen hihetetlen pici egy géphez mérve, de mégis hogyan lehet, hogy sokkal gyorsabb?!"

(Az okostelefon nem a hordozható kis netbookok/notebookok szegmensének kiváltására készült, erre az internettáblák lennének megfelelőek. Viszont napjainkban egy 4"-os kijelzővel szerelt modern okostelefon, ha tényleg nagyon hétköznapi - és csak szociális/közösségi igény kielégítésére használják, a sikeres marketing - tudáskihangsúlyozás hatására minden laikus elgondolkozik rajta, hogy ez így reális nem? Belőlük lesznek majd az új és elégedett, de hozzá nemteljesen értő  kezdő felhasználók..."

A napokban kezdett feltűnni az is, hogy olyan internetes oldalakon is jelennek meg WP7-tel kapcsolatos bejegyzések, amiknek igazából semmi köze nincs a telekommunikációhoz, vagy csak érintőlegesen tartalmazhatja az informatika ezen ágát. A független és nem (teljesen) független bloggerek, (még az eltökélten más platformot használók is) viszonylag nagyon pozitív sorokat írtak az új rendszer rájuk gyakorolt hatásáról…

Ellenben mióta a WP7-ről tud a világ, folytonosan az Android-al kapcsolatos problémákról és összehasonlításkori vesztességéről írnak. Tény, hogy a cél a piaci tortából való minél nagyobb szelet kihasítása, viszont még vannak olyan felhasználók a világban, akik nem okostelefont birtokolnak: Ezért bőven van még olyan réteg, akikre alapozhatnak és van helye egy új rendszernek az összesben - nem kell mástól elvenni.

Nem kritizálhatjuk, a Microsoft mostani reklámpolitikája tagadhatatlanul nagyon sikeres lett. Megfelelő kezeléssel, maga a kész reklám generálja újra és újra önmagát. A közösségi oldalakon is „vírusmarketingként” terjed – s a csapból is ez folyik. Nagyon jót tett még az erős készülékáradat, amiből bőben választhatunk. Persze szépen összegyűjtöm majd időnként az év legnagyobb laikus aranyköpéseit a rendszerrel kapcsolatban, s teszek majd mindig közzé belőlük.:)