Ismerjük el, egy gyártó hiába a piac egyik legsikeresebb és legnagyobb eleme a világon - mégsem jelenthet ki dolgokat, s más cégek termékeinek végét sem mondhatja meg. Mióta az Apple kijelentette az elzárkózást, és a HTML5 irányába tolódást, azóta teljes zűrzavar alakult ki. Viszont ma felröppent a végleges és hivatalos hír, hogy hamarosan az iOS kivételével az összes vezető okostelefon-rendszerre érkezik a Flash... (így majd BlackBerry OS, HP webOS 2.0, Windows® Phone, LiMo, MeeGo és Symbian rendszerekre is)

"A MAX konferencia alkalmával az Adobe hivatalosan is megerősítette, hogy a Flash Player 10.1 hamarosan Windows Phone 7 és BlackBerry OS platformokra is elérhetővé válik majd, vagyis az Apple iOS kivételével gyakorlatilag minden mobiltelefonos platform alkalmas lesz online és offline Flash tartalmak kezelésre. Az Android Market online piactéren a bővítmény 50 000 felhasználó visszajelzése alapján 4,5 csillagot kapott az 5-ből, mely mindenképp kiemelkedő eredménynek tűnik."

Győztek a felhasználói elvárások és a kiaknázatlan piaci rétegek. hatalmas bázisa lehet a Flash felhasználóinak. Egyszerűen értelme sem lenne megszűntetni. Úgy vélem, a Flash egy nagyon nagy lételem is lehet (ahogy eddig is), ha megfelelően fejlesztik, s kézben tartják. S külön örömként tölt el, hogy WP7-re is teljeskörűen érkezik - számos mobileszköz társaságában. Valószínűleg háttérben zajló megállapodások tartották eddig vissza a lényeget, ezek miatt nem kerülhetett még színre a megállapodás. Talán még pár hete nem is volt biztos az egész. Elképzelésem szerint lehet összesített frissítésben érkezik talán a Silverlight-al egyidőben még idén...