Igen. Nyílvánvaló, mégha pár év múlva is, de a piaci verseny kiköveteli a tabletet a Microsoft-tól. Természetesen ez már sok embernek eszébe jutott, remek koncepció tervek is terjengenek a Youtube-on. Mindig vannak tehetséges emberek, akik az elképzeléseiket formába öntik. - Ahogy ezen videóban:

Viszont a mostani igényeket kiszolgálva, az okostelefonokra való koncentrálás az elsőbbleges. Talán a piac még fel sem készült igazi tabletek fogadására, s technológiailag még sokat kéne fejlődnie. Ráadás tabletfronton a mintapéldát mutató, tényleg remekül sikerült iPad mellett labdába sem lehet rúgni, ezt el kell ismerni. - Még... Hiszen minden új forradalmi találmány előbb utóbb követők helyett versenytársakra találtatik. Mindössze azt a pár év hátrányt kell letornászni. Kutatási és fejlesztési szinten előrehaladót kitalálni.

Ahogy a Blackberry is elgondolta a PlayPad tervével. Az információkat megnézve, egyértelmű, hogy felveheti a versenyt. Ami nekünk, felhasználóknak igazán jó. A Google háttérbe szorulhat amiatt, mert kijelentette "Az OS nem táblaPC-kre lett tervezve" - talán ez rossz döntés volt stratégiailag. Hiszen eddig azt hittük talán alkalmas más alternatívákhoz képest, főleg a laikusok számára... A Microsoft pedig inkább nem is érdeklődik errefelé, hiszen önmaguknak nem fognak riválist állítani mobil és tabletfronton is, egy kissé módosított felületű WP7 rendszerrel egyenlőre... Nem vágynak a vásárlók zavarba hozására, - akkor melyiket vegyék?!

A legvalószínűbb elképzelésként valóban ez jósolható meg. A fenti koncepció is egyértelműen tükrözi a gondolatot, hogy a WP7 stílusa talán megállná a helyét. Az egyszerű, minimalista és elnagyolt formák remekül variálhatok a különböző méretű érintőkijelzőkre. Biztosra vehető, amint telítődik a mobilpiac általuk - befut a rendszer, s elég stabilnak érzik a helyzetüket, valószínűleg rögtön elkapja a gépszíj az ilyen terveket is... Elgondolásom szerint a netbook és mobilszegmensből ismerős MeeGo is beteszi a lábát majd ide, és a pletykák szerint terjedő WebOS 2.x rendszerű "PalmPad" (HP) eszköze is megjelenhet - egyetemben a Google Chrome OS felhő alapú megoldásaival együtt... Bizton állíthatjuk, lesz bőven ellenfél az elkövetkező évekre!