Ha most perpillanat rendelkeznék megfelelő látogatószámmal, s emellett stabil párszáz fős kommentező réteggel, bizonyára úgy vennétek, hogy ennek a bejegyzésnek a tartalma csak „flémkeltés”. Pedig nem az, csupán pár gondolat merült fel bennem, a külföldi fórumok nézegetése közben.

Fennakadtam azon a híren, hogy 2011-ben várható majd a Windows Phone 7 készülékekhez a Mac támogatás. (Többé nem kell emulátorokkal bajlódni, mint az ez utáni alsó képen) Ez pozitív hír (Zune for Mac?! – tehát van alapja), mert eddig is nyilvánvaló, hogy az új platform máris sokkal átláthatóbb, összetettebb, funkcionálisabb összképpel rendelkezik, mint a Google az Android sajnálatos nyíltsága és korlátok nélkülisége miatt, egyre széttagoltabb lesz  (mondhatni ők lehetnek a következő Windows Mobile generáció) – tehát pont akkor támad az MS, mikor szükség van rá. Miközben már a mobilra szánt Android rendszert táblaPC-kre és netbookokra gyűrik - amiben a rendszer eredeti szegmense tévesen bővül - nem arra lett kitalálva.

Hiszen küzd hiányosságokkal. Bár külső forrásból is telepíthetünk alkalmazásokat, kevésbé védett a különböző veszélyek ellen. Kontrollálatlannak tűnik az alkalmazásboltja (tehát hozzáértőnek nem árt lenni), nem rendelkezik megfelelő alkalmazásértékelésekkel (toplisták), a gyártók kedvükre alakítják… (egyéni felületek). Nagyon gyors verzióváltások, ezért az emberek nem tudják, most melyiket vegyék a sok-sok készülék közül – mert lehet mindjárt elavult lesz, lassan érkeznek a frissítések, s ez nem központilag menedzselt, hanem gyártón múlik. – Hab a tortán, nincs konkrét alkalmazásbolttal összeépített, kategorizáló asztali szoftvere sem, mint az Apple – iTunes, vagy Microsoft – Zune, esetleg Samsung – KIES. (még a Badának is van...)

Továbbá várható az is, hogy a WP7 pár hónapon belül, vagy fél éven belül már azonnal vezető szerepbe is kerülhet a többi platform mellett (nem pont első helyen képzelem). Mivel olyan megoldásokat vonultat fel, melyet eddig egyetlen egy rendszerben sem ismertünk olyan tálalásban, mint ők tették. Tehát az egyediség, különállóság figyelemre méltó – nincs szó másolásról.

Így a hatalmas fellendülés, és a rendszer köztudatba kerülése miatt akár az eddig Mac és iOS felhasználók kis része is hajlamos lehet áttérni. (?!) Viszont továbbra is kérdéseket vet fel bennem, hogy a Mac vonalnak a támogatása miért jelentene nagy hasznot? Kezdjük ott, hogy a sok elvakult, a szálkát más rendszerében látó „almahívő”, de magáéban a gerendát észrevétlenül hagyó - (tisztelet a kivételnek) gondolkodással megáldott egyének miért használnának MS megoldásokat? Úgy sem ismerik majd el, hogy a világ fejlődött – továbblépett már az ő kultuszukon…

Szóval érdekes egy jövőkép, viszont összedobhatnának egy remek szoftvert, hogy az iTunes mellett végre megismerhessenek a Mac felhasználók is, egy olyan remek alkalmazást, mint a Zune. Ha a Mac felé nyitnak, a Linuxot sem kéne elhanyagolniuk szerintem. Az elkövetkező hónapokban biztosan sok újdonság lesz várható minden frontról, amivel saját felhasználóikat megpróbálja majd megtartani a konkurencia. Kitudja mennyi új érdek születik, még a végén Flash is lesz az iPhone-on? – Aki eddig vizet prédikált, kiderül: szintén bort iszik…