Hihetetlen, de mégis igaz. Szerény véleményem erről az egészről, hogy ideje volt. Nagyon elkéne már a magyar változat, mármint a magyar XBOX Live hozzáférés, hogy a felhasználók ezreinek ne kelljen folyton trükközgetnie. Korábban olvastam a WP7-tel kapcsolatban egy hírt, mikor még ezen blog nem létezett - miszerint különböző hullámokban terjednek majd a telefonok európában.

Xbox LIVE

Ezeket a régiókat országok szerint tekintik, s az első WP7-es készülékek közt lesznek olyan modellek, melyek "nyírbált" és nem "megnyirbált" funkciókkal fognak rendelkezni az első bekapcsolás után, mikor a teló azonosít minket (Live ID alapján). Ez ellen van védekezés, hogy bejelöljük önmagunkat Egyesült Államokbéli személynek, de ez meg milyen slasszos már? Csomó tartózkodási hely alapján működő alkalmazásban okozhatunk majd zavart. Ráadás ki ér rá a Facebook és Live accountjainak az álligatásaira?

Mivel a bejelentés szerint November 10.-én aktiválódik a szolgáltatás, ezért pozitívan áll mindenki a dologhoz. Termélszetesen magyar nyelvű rendszertámogatás biztosan nem lesz, viszont a kapcsolódó szolgáltatások, így az XBOX játékok elérése a Marketről aktív lesz. Ha már ez megadatott a hivatalos kezdéskor, akkor feltételezhetjük jó helyen vagyunk Európa közepén, hogy a többi ígért dolog is használható lesz. Gondolok itt a Zune-Pass-ra, a teljes Marketre, és az anyanyelvi támogatás hiányának kérdésére.

Tudtommal az országokat a hírek szerint EFIGS és non-EFIGS kategóriákban kezelik. A non-EFIGS csoportban rakat feature nem lesz megtalálható a kezdetekben, ahogy köztük az XBOX-Live sem. Így joggal feltételezzük, hogy a nyugati országokkal együtt, mi még éppen beleestünk az EFIGS besorolású államok közé!:)