Bevallom nagyon meglepődtem a HTC legújabb öt készülékével kapcsolatban. Egy kész termékcsalád már így is. Ezért gondoltam kivesézem az újdonságokat.Nagyon szép dolog, hogy a Microsoft részben megkötötte a készülékek külsejének a kinézetét, s magát a hardvert is. Így nagyon színes kollekció állhatott fel. A szinte azonos kinézetű, de mégis egyedi készülékek remekül mutatnak. Ez a felhasználói élménynek is kedvez majd.

HTC HD7 - Végre a részletes specifikációt is ismerhetjük (a nevetséges csillagászati számok helyett, mely kérdés eddig kik fejéből pattanhatott ki?). Kijelzőben 4.3 colos (480x800 pixeles) telefon, 1Ghz processzorral, 576 MB RAM-al, 512 MB ROM-al és 8/16 GB memóriával. Meglepően 8 helyett "csaK" 5mpx-es kamerával merték megvakítani a népet. Holott csúcskategóriának mást szoktak alkalmazni. Ez arra ad következtetést, hogy nem akarták hamar nagy tudásúra emelni a szériát - hanem apró lépésekkel kiadni az új modellt. A WiFi, 3G, GPS, Bluetooth és a microSD adottak, ahogy a Dolby Mobile hangzás is. Kapott a készülékház egy a kameránál lehajtható támaszt is...

 

Akkunak csak 1230mAh-t helyeztek bele, a 162 gramm súlyú készülékházba. Kicsit többeknek csalódás lehet, hogy a hardver majdnem megegyezik a HD2 adottságaival, ezért a korábbi vásárlók nem fogadhatták kitörő örömmel. Idén még újdonság az is, hogy szinte az összes szolgáltató felveszi majd az okostelefonokat a kínálatába. Kíváncsi vagyok a hálózati korlátozást, hogyan oldják meg - ha mindegyiken azonos a szoftver?

HTC 7 Mozart - méretben ő a "legkisebb" készülék bemutatott WP7-es mobilok közül. A 3.7 colos, szintén WVGA (800x480 pixeles) kijelzőt kapott. 1 GHz-es proci, 576 MB RAM, 512 MB ROM, WiFi, 3G, Bluetooth és GPS is helyet kapott. A hangzáshoz van a Dolby Mobile és SRS Wow HD rendszer.

A legfurcsább talán ő. A külsőről stubjektív véleményem egyenlőre, hogy érdekes. Ez nem jelent rosszat, sem jót. Azt tudhatjuk, hogy a mútban még ilyen megoldást nem láthattunk sosem a hátlap esztétikai és praktikum részének összeolvadásában. Ötletes ergonómiát eszeltek ki a mérvadó vonalaknak is.

HTC Trophy - A mostaniak közt budget modellnek számító gép a Trophy, bár az elnevezés és termékpozíció téves, mert hardverben ugyanazok a követelmények, Mégis az "olcsóbban" debütáló WP7 készülékben azonos processzor és RAM van. Valószínűleg szoftveresen lesz korlátozva. A Kijelzője 3.8 colos, kamerája 5 megapixeles, súlya 140 gramm.

Szerintem remekül mutat, plusz ez a borítás kellemesnek tűnik, a matt felület nem gyűjti majd az újjlenyomatokat sem annyira. A hátlapon viszont eléggé kiemelték a kamera körüli részt, félő hogy majd az idő végeztével hamar megkopik a fényes keret. Aztalon pont arra fekszik fel:(
  
HTC 7 Pro - Egyenlőre ez az egyetlen készülék, amelyik kicsúsztatható fizikai QWERTY billentyűzettel rendelkezik. A HTC Touch Pro vonalát folytatja a koncepció. Eszméletlen mutatós, s nagyon funkcionális benyomást kelt. Igazi hiánycikk lehet, ha más gyártók inkább a sima érintőképernyős modelleket adják.
 
A processzor, RAM, ROM, terén azonost kapunk. A telefon kamerája 5 megapixeles, akkumulátorból pedig a többihez képest erősebb (jó kérdés miért?), 1500 mAh-es van benne. A mobil 183.5 grammos. Az anyaghasználata nagyon jónak tűnik. Talán a Nokia N9-hez (mely még be sem lett jelentve) hasonlít leginkább.
 
HTC Surround - Talán utoljára annak idején a Samsung egy nem elterjedt Symbianos (felfelé csúsztathatós) készülékénél láthattunk ilyen kivitelt. Elég merész, hogy egy ilyen szép formában, csak QWERTY-hez hasonló megoldásban tálalták a zenés okostelefon receptjét. - Meg kell hagyni, nagyon esélyes lett:) Az amerikai Androidos HTC Incredible modellből ismert kis kihajtható támaszt is kapott.
 
 
Valószínűleg vállalható lesz filmek nézésére is. Kamerája 5 megapixeles, akkumulátorból (megint csak) 1230 mAh-es került a 3.8 colos WVGA kijelzős készülékbe, tehát ebben is kicsivel lentébb vették. A memória bővíthető, eddig senki nem volt biztos benne, hogy Micro-SD kártyák engedélyezve lesznek-e a rendszerben...ez bizonyítja (vagy mégsem? remélem nem téves az információmorzsa!). Belső tárhely 8 gigás (egy zenemobilnál meglepő, hogy nem 16-os került bele.