Holnap jelentik be New York-ban exkluzív keretek közt az új rendszert, mely az elemzők szerint több mint 400 millió dollárból készült. Az emberekben már azonnal sok gondolat kering, több internetes oldalon is átfutva a hírkommenteket, azonos témák merülnek fel: Változik-e a rendszer a megjelenésig, mennyi alkalmazás lesz elérhető (állítólag kb. 2000)? Melyek lesznek az első készülékek és milyen néven? Az eddig kimaradt gyártók termékei is bejelentésre kerülnek? (Dell, Acer, Asus stb…) Lesz-e új, nagyobb volumenű szolgáltatás, amit eddig titkolnak? stb…

Véleményem az ismert készülékekről:

 A HTC várható modelljeit már megismerhettük többé-kevésbé. Sajnos a cég adatkezelése miatt sok minden szivárgott ki idő előtt. Viszont képeket csak a hivatalos sajtófotók után teszek majd be egy következő beszámolóban... Kicsit csalódtam abból a szempontból, hogy a HTC modellek, szinte egyre jobban hasonlítanak majd az Android készülékek stílusához. (pl.: Desire Z, HD)

A gyártó kicsit jobban is elkülöníthette volna őket. A forma pedig olyan unalmasnak hatott, amit az amerikai Verizon reklámban megszellőztettek (fentebb látható). – pedig biztos ilyen lesz. Valami merészet vártam, de lehet sokkal letisztultabb és modernebb benyomást kelt majd jobb minőségű fotókon. A másik, hogy nem tetszik, hogy újonnan a HTC feliratot a kis szerény méretről lecserélték 3-4x nagyobb betűméretre. Ezen kívül nem hiszek benne, hogy HD7 névvel illetik majd az új modellt, a HD3 (mint a sorozat folytatása) sokkal reálisabb, eléggé elronthatják a sorozat jövőjét vele – ha nem így lesz.

Samsung -ról a véleményem, hogy egy überbrutál gép lesz az új Omnia tag. Szintén Omnia3-ra tippelek, nem pedig 7-es jelzőre, mivel akkor a következő években, hogy folytatnák? – túl hamar kifulladna a márkanév, ekkora ugrástól hamar elfogynának a számok. Ahogy ismerjük őket, minimum három modellel támadnak (beindul a koreai gépezet), lesz egy felsőkategóriás High-End gép (egyelőre úgy tűnik valószínűleg az i8700) és alá legalább kettőt pozícionálnak le. Így bőven lesz mi után kapkodni a fejünket. tetszik ez a komoly, abszolút szögletes dizájn. Főleg az, hogy a méretes kijelző szinte „keretnélküli”, mert voltak elég bátrak majdnem kihúzni a széléig:)

A telefon mérete szerintem hatalmasnak tűnik, de a rendszer kezeléséhez, s a valódi internettelefonként való használathoz igenis pont ez kell. Az amerikai változat is mutatós, kíváncsian várom még, milyen szolgáltatásokat jelentenek be mellé. – lesz-e saját Samsung alkalmazáspack?:P

Az Asus nagyon szép gépet csinált, meg is lepődtem rajta. Kellemes a külső, s a szálcsiszolt felület alul nagyon jól mutat a három navigációs gombnál. Egyik legérdekesebb készülék lesz a sok közül.

Sajnos túl hamar kiderült ez is, egy hosszú videó keretében. Elég hamar bejárta a világot a felvétel. De legalább az embereket befolyásolja majd a döntésben, mert tudják, megéri várni…

Az LG -től nem vártam mást. Nem rendelkeznek egyértelműen felsőkategóriás okostelefon szegmenssel, ezért a Motorola féle Androidhoz való nyúlásához hasonlóan ők a Windows Phone 7-ben látják a reményt bevételre.

Formavilágra jól mutatnak az eddig látottak, különösképp inkább a teljes QWERTY billentyűzetes modell tetszik nekem. Ízlés kérdése, sajnos a sima érintőképernyőset érdemesebb választani, mert magyar kiosztás álmunkban sem várható a fizikain egy ideig.

Szolgáltatások és Alkalmazások:

Kemény dió, a Microsoft egyelőre ígérte még a MediaRoom-ot a WP7-re is (csak olyan videót nem leltem), akkor a legújabb Messenger változatot is (mely húzóerő lehet, ha tényleg annyira hasonlít majd az asztalihoz, ahogy a képeken) A Bing – Zune – Xbox hármas köré körvonalazódott átlag ezért jócskán bővülni fog.

Saját tippem szerint bejön a Microsoft Tag - az Androidhoz hasonló QR kódos rendszer ellenfeleként, ezek a színes kis fotózható ábrák nagyon szimpatikusak. Jelenleg is minden mobilplatformra elérhető, bár sokat nem hallani róla. Ütőkártya a Facebook szerves része is, és a Windows Live fokozatos beolvasztása az ismert szolgáltatásokba.

Olvastam beszámolót/láttam videót is a Twitter alkalmazásról is a Messenger mellett, nagyon ígéretesnek tűnik az MS által is támogatott ezirányú kliens is. Hamarosan bejelenthetik a Skype-ot is, mivel már szinte minden más rendszerre elérhető. Ezenkívül a más helyeken rengetek versenytárssal rendelkező, emiatt kis népszerűségű appok is feltörekvő pályára kerülhetnek a még friss platform miatt - ha itt próbálkoznak.

Jön fel a Wordpress is, az MS megszűntette a Live Spaces-t utóbbi hetekben, ezért mindenkit átirányít az előbbire. Segít áthelyezni blogbejegyzéseinket is az új fiókba, s mindezt a Live-al is összekapcsolhatjuk akár. Minden egyes telefonfunkciót saját korábbi termékeivel helyettesít, ahogy az Office-t is. Lehet pont ez lesz az, ami behozhatatlan előnyöket hoz majd számára. Észrevehető még a Skydrive gyors fejlődése is, mely ingyenes más rendszerek fizetős megoldásaival szemben... Röviden ennyit a spekulációról: Holnap végre minden kiderül és tényekről is írhatok:)