Azért kicsit sem cink, hogy a különböző elektronikai üzletekben kiállított Windows 8 laptopok egyszerűen használhatatlanok... természetesen nem a rendszer miatt, hanem mert nincsenek konfigurálva, és wifire csatlakoztatva sem. Alap dolgokat nem kapcsolnak be rajtuk. A ficsőrök egyike sem próbálható ki. Sőt hasonló baki, mint mikor a kiállított iPhone-ok bekapcsolva vannak ugyan, de az iTunes csatlakozást kérik. Van értelme így kiállítani? Tény, hogy frissen lett kivéve a dobozból, de ha már olyan nehéz munkát találni ebben az országban és annyi dolognak meg kell felelni, a vevők pedig olyan nehezen vásárolnak új dolgokat - legalább a bolti alkalmazottak szánhatnának 5 percet 1-1 újdonságra.

(Miután az emberek elkezdik az új Windows nyomkodását, az mást sem tesz, mint percenként error - azaz dob fel egy "not connection" boxot.) Személy szerint én is nekikezdtem próbálgatni, és leesett, hogy míg a Windows 7 egész jól használható web nélkül, addig a Windows 8 egyszerűen nem jó semmire. A Windows 8-ban az alkalmazások 80%-ánál ez a jelenség áll fenn. Úgy gondolom, a mobilnet-felhasználóknak is érdemes lesz majd ExpressCard bővítőhelyre passzoló SIM kezelő modemet beszerezni, vagy éppen eleve modemmel felvértezett PC-ket venni. Mert nem csak netezéskor fog fityegni a mobilnetes modem az oldalából a gépnek, hanem pár fénykép megmutatása sem fog működni nélküle.


Viszont, ha csatlakozunk a hálózatra: lehetőségek tárháza vonul elénk. A Windows Phone egyik nagy előnye, hogy a Microsoft Accountra épül, mostmár a desktop rendszernek is ez lesz a lényege. Lehet ez a rendszer még nem lesz kiforrott (Ahogy a Windows Phone 7 sem volt az) Az újdonságokat meg fogjuk érezni. Többet nem kell úgy járnunk, hogy egy fénykép a lemerült telefonunkon van, és nem tudjuk megmutatni a társaságban - mert a Skydrive szinkronban tartja az adatainkat. Hamarosan az appok nagy része is bárhonnan elérhető lesz. Elképzelésem szerint a frissítésekkel is mindig érkezik majd valami nyalánkság a meglévő ficsőrökhöz.