Minden idők legdurvább Nokia ficsőre a névjegyköltöztető. (sic.! Komolyan!) Még most sem térek magamhoz. Hihetetlen. Viccet félretéve: Ismerős biztosan mindenkinek, amikor egy iPhone-ra vagy bármi másra át kell a névjegyzékünket vinni. a konvertálgatás, a szívózás, az ékezetek vagy a másodadatok elvesztése mind-mind fájó dolog. De nem a Windows Phone-nak és a Nokiának. Androidon ki lehet trükközni, de sok esetben típusonként eltérő helyen kell nekifogni.


Egyrészt történt a héten, hogy egy ügyfél bejött a boltba és kérdezte, hogy ha vesz egy Lumia 800-at (közben vadul nyomogatta) akkor hogyan hozza át a névjegyeit. Egy sokkal korábbi Nokiája volt (C5-03). Amíg a Lumiákat nem próbálta ki, eszébe se lett volna Nokiát venni. Hirtelen átfutott a fejemen a dolog, biztos nem lesz egyszerű az importálás. Arra gondoltam, valahogy majd kiexportáljuk a régiből (amin pl. teljesen elmaradott S60v5 felület van – igen nekem például volt már n97 is. pontosan tudom milyen. Hozzáértés alapvetően kell) és majd a webes Hotmail (vagy Outlook) fiókba feltöltjük, és majd megjelenik. (?)


Második variáció, hogy tanácsolom az egyenkénti átírást, vagy a SIM-ről importálást. Akkor a hozzá adott mail címek és adatok elszállnak csak a telefonszám + névjegy páros marad (a névjegyben pedig a nevek fele kimarad...) Mindenhogy kellemetlen a dolog… körülbelül 30 másodperc alatt ezek futottak le bennem.(!)


Mire bevillant a fény az agyamban, hogy van egy Nokia névjegymásoló app, ami ezt hivatott megoldani. Nagyon szkeptikusan nekiestem a műveletnek. Bekapcsoltuk mindkét eszközön a Bluetoot-ot, engedélyeztük a párosítást, vártunk pár másodpercet és fényképekkel, vezeték/keresztnév különválasztással, telefonszámostól, e-mail címestől egy percen belül minden implementálódott a Windows Phone rendszerbe. (!) A vásárló elégedetten és meglepve mosolygott és élvezte a gördülékeny menüfelületen a kontaktjait. Meg is jegyezte, azért a régin párszor lefagyott mikor belelapozott.


Beállítottunk még pár opciót, elmondtam nagyjából a használatát. Le volt nyűgözve és azt mondta, nem bánta meg a vételt…! Pedig még nem is ismerte meg és nem is használta alaposan. Ezt bizony így kell csinálni…!